Sociologia prinde tren[d]ul

Posted on January 15, 2010

0


Am întâlnit în Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (prin intermediul Alexandrei) o metoda inedită şi productivă de comunicare între studenţi, titularul de curs şi seminarişti, un blog dedicat unui curs: Introducere în antropologie. Inedită pentru mediul universitar, productivă prin faptul că oferă studenţilor şansa de a se exprima liber într-un cadru virtual, beneficiind în acelaşi timp de materialele de curs şi seminar, teme, implicarea activă a profesorilor în comentarii/întrebări-răspunsuri.

Atractivă este şi forma în care este prezentată informaţia de suport, de exemplu prezentarea în power point via slideshare. Specificaţii tema.

Un blog dedicat cursului scurtează mult timpul de căutare, pe blog existând toate informaţiile necesare. Folosirea funcţiei RSS face şi mai confortabil contactul cu subiectele de interes de pe blog.  Posibilităţile de a face blogul indispensabil sunt multe, aş sugera uploadul unor webinare, recenzii şi contribuţii ale studenţilor, inserarea unor widgeturi ca: twitter, plugoo_361 (messenger) precum şi multiplicarea posibilităţilor de a pune pe share informaţiile.

Celor pasionaţi le recomand să citească şi  Blogul de urbana. Succes!

Posted in: Comunicare