Am banat (sub)clasa politică

Posted on December 8, 2009

4


Cristian Ariton) 04.dec 2009.

“Primul pas e atitudinea publica. Apoi urmeaza actiunile, incepand cu cele marunte si absolut simbolice si continuand cu cele legate de cat il tin puterile pe fiecare”.

Sunt dezgustat de ce s-a întâmplat în România cu prilejul alegerilor prezidenţiale. Balamuc de bazar second-hand. Nici măcar din punct de vedere machiavelic nu îi pot admira. Ori candidaţii din turul II sunt proşti ori încearcă să ne prostească. Băsescu zice:  românii şi-au arătat maturitatea înţelegerii democraţiei şi au votat corect. Care români? Ăia 51%? dar restul de 49% nu îi neagă papagalicismul? Asta nu îi dă de gândit, că e vrut în măsura în care e şi dispreţuit? Să zicem că pe mine asta micu’ mă prosteşte, şi aşa nu am ce să-i fac, dar cum poate da ochii cu un academician, cu un analist politic, cu presa educată?  Nu îl interesează că pică de prost sau demagog de ocauă mică (dacă e expresia “demagog de duzină”, de ce să nu fie şi ,,demagog de ocauă mică”)?!

Îmi pare bine că 3 institute de sondaje s-au discreditat. Nu cred că vor mai avea proiecte de exit-poll prea curând. Aş putea da vina pe metodologia folosită, pe eşantionare, pe calitatea operatorilor, pe lipsa de sinceritate a celor care şi-au declarat opţiunea, dar e prea mult… 3 Doamne şi toate 3!

Eu m-am decis să iau atitudine. Ucid în mine ceea ce dispreţuiesc la alţii. Doamne ajută-mă să nu fac! Un prieten spunea că lumea poate fi schimbată prin poezie, prin Dumnezeu spunea un altul. Ei sunt poet şi preot, eu sunt HR-ist. Am să fac tot ce ţine de mine să mă dezvolt sănătos, nealterat de ploaia acidă a mediocrităţii şi falsului vândut de alţii sub forma declaraţiilor de presă, să-mi fac treaba bine, cu puterea ce mi s-a dat. Subscriu celor de mai sus, iată ce Guvern am deja

Posted in: Personal views