Leapşă Gantt pentru politicieni

Posted on November 28, 2009

0


Despre diagrama Gantt aveti mai multe informatii AICI.

Intro

Îmi sună în minte un citat pe care l-am gândit cu prilejul campaniei electorale din România, cu rădăcini în sterilitatea discursului candidaţilor la prezidenţiale.

,,Dacă un lucru mare nu e probat public prin rutine şi practici, e o minciună chiar dacă în temeiul lui se naşte libertatea, democraţia şi responsabilitatea socială”

Mă refer la acel discurs care e inevitabil demagogic pentru că e provocat/simulat cu alt scop decât cel în care normal şi-ar gasi raţiunea. Discutând în campanie electorală despre incluziune socială fără a operaţionaliza, fără plan strategic, fără orizont, viziune, fără a avea research-ul făcut de un institut competent e ca şi cum ai lăsa în spaţiu o sticlă de cola…deşeu adică.

Lucruri mari sunt: unitate naţională, comisie de criză, salvare naţională, creşterea nivelului de trai, regenerare morală a societăţii, locuri de muncă, plantaţii de levanţică în jurul Protan (ca să fiu sarcastic).

Acestea sunt elemente intrinseci unui stat de drept, unei economii de piaţă, unui guvern responsabil (fără cazul Protan), etc. dar dacă ele nu creează ,,moduri de a face, a fi şi simţi’’ în acord cu ideologia din spatele lor, sunt minciuni.

Prin urmare, le plasez politicienilor o scurtă “Leapşă Gantt” (inspirată dupa celebrul instrument managerial-diagrama Gantt) cu speranţa de a vedea vreodată un Guvern antreprenorial.

😉 Când vorbiţi despre lucruri mari, nu-i aşa că le gândiţi în pauza de ţigară sau în limuzină în drum spre conferinţa de presă?

😉 Dacă totuşi sunteţi mai responsabil, aveţi în minte o imagine de ansamblu a ceea ce vă propuneţi? Sau vor avea grijă consilierii de asta?!?!

😉 Aveţi stabilite obiective, etape, echipe, termene, ţinte, indicatori, instrumente de măsurare a realizărilor? Va rog precizaţi care sunt iniţiale, care medii, care finale.

Va las un exemplu de cum se face…

Sursa: Diagrama Gantt

Posted in: Personal views