Twitter, cel mai rapid canal de recrutare pe Social Media

Posted on November 11, 2009

1


Twitter trezeşte o parte a oraşului în fiecare dimineaţă. Acea parte care merge la muncă, care calatoreşte. De la prânz, Twitter transportă informaţii, ponturi, etc. despre cum se poate încheia cu succes o zi mai mult sau mai puţin aglomerată. @X seară de poezie la MŢR! @Y care merge la Mall să vadă “X” 3D?

Cine citeşte la metrou, cine vinde supă în scopuri caritabile, cine susţine un training, un interviu la radio sau TV, cine a apărut cu un articol în vreo revistă sau ziar, afli de pe Twitter. Comod, rapid, concis + link prescurtat ca dovadă/împuternicire.

Microjobs.ro a făcut primul pas împreună cu Twitter spre un altfel de recrutare. Mai bine zis un agregator de tweet-uri cu destinaţia: companie sau resursă: #caut job şi #ofer job.

Twitter pune la dispoziţie o gamă largă de instrumente ce pot fi folosite pentru o mai bună recrutare. Din cele adecvate subiectului de faţă amintesc: Twitres, ideal pentru trimiterea şi administrarea CV-urilor şi Twellow, the twitter yellow pages.

Un alt instrument util recrutării, dar care momentan este marginalizat în ciuda tendinţei spre care se îndreaptă social media şi în ciuda statisticilor este alcătuit din platforme ce permit uploadul, embedul, înregistrarea de materiale video şi audio. Luând în considerare transmiterea unui videoCV pe Twitter către o companie care acceptă aceasta, Vidly oferă suportul ideal.

Din păcate, în România  Twitter nu are amploarea altor instrumente web 2.0. Un alt impediment în calea recrutării pe social media este prezenţa slabă a companiilor la acest capitol.

Posted in: HR