CV

Posted on November 7, 2009

0


Sfaturi proaste găseşti la tot pasul. Un sfat prost poate deveni un sfat bun prin comparaţie şi filtru personal. Până acum, 80% din CV-urile pe care le-am întâlnit erau cel puţin incomplete, neglijent scrise, cu formulări dubioase, limbaj de lemn, exagerări, minciuni. Cred că ştiţi cu toţii ce înseamnă de fapt engleza nivel ,,mediu’’ într-un CV.

Cel mai mult mă disperă că oamenii se dedublează când vine vorba de scris un CV. Nu sunt ei principalii vinovaţi…vina cea mare o au site-urile ce pretind credibilitate în virtutea experienţei lor şi care ofera ,,sfaturi’’ – « top tips and tricks ». Din cauza asta ajungem la CV-uri gonflabile. Vouă ce vă inspiră un candidat care foloseşte un limbaj de lemn pentru a spune că este un bun comunicator, că are excelente capacităţi de persuasiune, înţelegere, exprimare? Nu se discreditează el automat ? Nu dau exemple pentru că sunt obsedat de confidenţialitate chiar şi sub anonimat.

Scriam în alte posturi că sinceritatea şi bunul simţ sunt de ajuns pentru un interviu de succes. În ce priveste CV-ul, nu cred că e necesar să facem excepţie. E mai ieftin şi uşor să formezi un angajat cu bun-simţ, decât să demolezi faţada dramaturgică a unuia ca să ajungi la ce este el în realitate.

Nu spun ca sinceritatea e de ajuns. Trebuie să corespundă mai intai cerinţelor postului respectiv, dar dintre doi candidaţi cu abilităţi/competenţe asemanătoare, aş alege întotdeauna pe cel realist de sincer. Simple is best!

Pentru feedback-ul meu legat de CV  puteţi folosi adresa: work@stud-life.ro

Posted in: Uncategorized