LinkedIn românesc

Posted on October 26, 2009

2


Best Jobs încearcă să facă o reţea profesională pe site-ul lor de recrutare. Este după modelul LinkedIn cu puţine influenţe de pe Jigsaw.com (se poate să fie o coincidenţă doar). După cunoştinţele mele, este singura comunitate de acest gen din ţară. Un minus în dezvoltarea ei este concurenţa, dacă o pot numi aşa: LinkedIn, Google profile, Jigsaw, cu mult mai prestigioase şi credibile.

Pe de altă parte, ideea unei reţele de acest gen în ţară este oarecum un lucru artificial (în sensul că nu prinde momentan). Majoritatea celor care au astfel de profile personale nu vor renunţa la ele pentru Bestjob şi nici nu cred că vor avea mai multe conturi cu aceleaşi informaţii.

Un aspect pozitiv este faptul că o parte din cei care au cont pe Bestjobs vor începe să gândească recrutarea şi altfel decât un simplu CV postat şi telefonul în mână până va suna cineva. Recomandările sunt esenţiale, fie pe timp de criză (cum speculează Bestjob) fie nu. Important e însă ca ele să ajungă la angajator. Dacă Bestjobs creşte preţul pentru că acum dă şi recomandările candidaţilor, e altă situaţie….Bun venit totuşi!

SE_header20102009

Posted in: HR, News