Cum NU se face un anunţ de recrutare!

Posted on October 22, 2009

2


Anunţul la care mă voi referi în acest articol este:  Recrutare agent PIR

Este ultimul anunţ de angajare de pe Bestjobs care îmi atrage atenţia. De ce se întâmplă asta:  este foarte lung, are 694 de cuvinte (3.892 de caractere, fără spaţii). Are greşeli gramaticale grave: ,,Sti meserie dar nu ai calificare?”, ,,Noi va punem la dispoziti o serie de avantaje si credem in realizarea misiunii pe cere ne-am propus-o”, “In Romania exista foarte multe persoane care nu au timp sa urmeze cursuri de formare profesionala. pentru toti acestia dvs veti veni cu o solutie.”

Este comic: ,,**job ideal pentru studentii care adora PC-ul sau plimbarile” dar nivelul de experienţă pe care îl poate acoperi, aşa cum este precizat la început ajunge până la Senior level.

“serviciile ASIM Bucuresti sunt unice in acest oras, numai ca din cauza costurilor scumpe de publicitate ne este greu sa le promovam.” Cine nu apreciază astfel de sinceritate organizaţională? Ori criza va face să stârnească solidaritatea candidaţilor…

“Devenind colaboratorul nostru puteti castiga pana la 5000 ron lunar” dar şi: ,,limita maxima de salariu/luna 10.000 ron”. Probabil se mai gândesc la cât se poate caştiga într-o lună…

„ Cerinte: -munciti in timpul liber
– program foarte flexibil
– colaborare fara salariu de baza
– limita maxima de salariu/luna 10.000 ron
– nu conteaza judetul din care proveniti. Interviurile se sustin in Bucuresti.
– baza de promovare  +  suport le asiguram noi”

Voi v-aţi încadra în aceste „cerinţe”(nu sunt cerinţe, logic vorbind)? Dar Ion (din Ion de Liviu Rebreanu) s-ar încadra? Că nu se cere vreo şcoală anume, cursuri, atestate, etc., programul este flexibil, nu dă peste cap munca câmpului, decât să iasă la horă mai bine face muncă de teren ,,în timpul liber”, 10.000 de RON îi ajung pentru impozite, datorii, etc., nu se cer abilităţi de comunicare-persuasiune-negociere (deşi titlul spune clar: agent promovare-informare-recrutare).

În concluzie, este un anunţ complet neprofesionist scris, conceput, structurat, la care au aplicat până astăzi, 22.10.2009, numai 1878 de candidaţi!!


Posted in: HR