Intro

Posted on August 10, 2009

0


Millenials in Motion este blogul in care isi vor gasi loc in principal subiecte de HR si in general aspecte legate de mediul organizational. Nu rare vor fi si subiecte legate de mediul online, web 2.0, pareri personale despre evenimente, lucruri, creatii, concepte. Nu se va gasi deloc nicio forma de cancan-politic, VIP, organizational, academic, etc.

Millenials este denumirea noua pentru populatia nascuta dupa 1980, care isi exerseaza profesional si social maturitatea in prezent. Prima specificare pe care o necesita termenul se refera la categoria de populatie nascuta intre 1980 si 1985 (anii nu sunt rigizi, ci sunt pur orientativi, o fixare clara find imposibila), reprezentantii acestui interval fiind promotorii blogosferei in Romania si primii utilizatori de web 2.0.  Ei sunt “millenials”.

Dupa ei, au urmat in valuri succesive proaspetii studenti din centrele universitare, o noua generatie de “millenials” care a beneficiat din plin de modelul antecesorilor. Astazi sunt cateva zeci de mii de bloguri, zeci de mii de profiluri pe site-uri ca: LinkedIn, Google profile,  Twitter, Facebook, Flickr, Delicious, Trilulilu. In plus, s-au conturat in acest timp comunitati informatice, retele sociale, grupuri de discutii.  Millenials in Motion. Nu mai este o realitate neglijabila, bagatelizata de sceptici, presa sau neprofesionisti.

Web 3.0 este deja anuntat de specialisti.  New media va cuceri un segment din piata resurselor umane. Il va cuceri prin faptul ca il va caracteriza, ii va da o identitate noua, trasaturi noi, metode noi, strategii noi.  De toate astea vor trebui sa tina cont recruiterii, angajatorii, presa, universitatile, etc.

Millenials in Motion! e salutul codat in limbaj informatic al unei noi generatii.

Posted in: Uncategorized